Ναυπλιο 2018 Airbnb report

AIRBNB MANAGEMENT

7/1/20241 min read

Η «Νάπολη της Ανατολής» γεμίζει επισκέπτες όλο το χρόνο!

Ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του, η γραφική ομορφιά του και η νησιώτικη αίσθηση που έχουν τα σοκάκια του, είναι μόνο λίγα από όσα καθορίζουν το Ναύπλιο ως ένα must προορισμό χειμώνα-καλοκαίρι. Η «Νάπολη της Ανατολής» γεμίζει επισκέπτες όλο το χρόνο, ξένους τουρίστες αλλά και Έλληνες, αφού βρίσκεται σε απόσταση μόλις λίγων ωρών από την Αθήνα και θεωρείται μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, ως και η πρώτη πρωτεύουσα.

Μία κατοικία στο Ναύπλιο που διαθέτει μία κρεβατοκάμαρα και ένα μπάνιο, ιδανική για 2 άτομα, έχει μέση τιμή μίσθωσης 58€/μέρα ή 350€/βδομάδα. Παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή μίσθωσης είναι η τοποθεσία της κατοικίας και η τουριστική περίοδος (χαμηλή/μέτρια/υψηλή). Τα υψηλότερα ποσοστά επισκεψιμότητας στο Ναύπλιο σημειώνονται τους μήνες Αύγουστο και Ιούλιο με τιμή μίσθωσης 85€ και 86€/μέρα αντίστοιχα. Οι υψηλές θερμοκρασίες τους μήνες αυτούς που ξεπερνούν τους 30ο C, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για πρωινή επίσκεψη στις κοντινές παραλίες, απογευματινή ξενάγηση στα 2 ενετικά κάστρα , το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία αλλά και την απόλαυση της νυχτερινής διασκέδασης στα στενά του Ναυπλίου.

Μία ακόμα ελκυστική περίοδος είναι φυσικά οι μήνες της Άνοιξης. Με μέσες θερμοκρασίες από 15ο C το Μάρτιο έως 25ο C τον Μάιο και ασθενείς σποραδικές βροχοπτώσεις, οι επισκέπτες δύναται να ανέβουν και τα 999 σκαλιά για να φτάσουν στο Παλαμήδι ώστε να θαυμάσουν την υπέροχη θέα, αλλά και να επισκεφτούν με καραβάκι το νησάκι στο λιμάνι του Ναυπλίου, όπου είναι αυτόνομα χτισμένο το Μπούρτζι, το μικρό φρούριο γεμάτο από θρύλους αφού έχει αποκτήσει ανά τα χρόνια πολλούς τίτλους ως Βυζαντινός ναός, φρούριο, καταφύγιο, ξενοδοχείο , φυλακή και πλέον αρχαιολογικός χώρος.

Τέλος η Άνοιξη είναι ιδανική περίοδος για επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα του «Φουγάρου», το οποίο αν και πρώην βιομηχανικός χώρος λειτουργεί σήμερα ως βιβλιοθήκη τέχνης και ανθρωπιστικών σπουδών, εκθεσιακός και συναυλιακός χώρος και εργαστήριο τεχνών. Την περίοδο της Άνοιξης οι μέσες τιμές μίσθωσης ανέρχονται 53€/μέρα.

Ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης είναι επίσης μήνες που προτιμούν οι επισκέπτες να ταξιδέχουν στο Ναύπλιο – με μέση τιμή μίσθωσης 67€ και 57€/μέρα αντίστοιχα – καθώς τότε μπορούν να περιπλανηθούν με μεγαλύτερη άνεση στους πλακόστρωτους δρόμους της παλιάς Πόλης, να φωτογραφήσουν τα παλιά αρχοντικά και τα νεοκλασικά κτίρια και να απολαύσουν τον ζεστό καφέ στην παλιότερη συνοικία της πόλης , τον Ψαρομαχαλά. Εξίσου ελκυστικοί μήνες είναι ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος με την κρύα πόλη φωτισμένη και στολισμένη και τους επισκέπτες προς αναζήτηση ζεστών καταλυμάτων Airbnb γεγονός που αιτιολογεί την μέση τιμή μίσθωσης κατοικίας αυτής της περιόδου η οποία ανέρχεται στα 58€/μέρα.

Ενδεικτικά στην περιοχή του Ψαρομαχαλά, στο λιμάνι, την περίοδο των Χριστουγέννων η μέση τιμή για ενοικίαση κατοικίας (2 άτομα/ 1 κρεβατοκάμαρα / 1 μπάνιο) ανέρχεται στα 75€/μέρα, στην περιοχή της Αγίας Μονής 67€/μέρα ενώ στο κέντρο 65€/μέρα. Οι μέσες τιμές μίσθωσης που ανά τους μήνες δεν εκδηλώνουν σπουδαίες διακυμάνσεις δείχνουν πόσο ελκυστικός προορισμός είναι το Ναύπλιο για τουρίστες όλο το χρόνο, χωρίς εξαιρέσεις!

Πόσο Αξίζει το Σπίτι σας στο Airbnb? Επισκεφθείτε το smartbnb.gr για να μάθετε!

Γνωρίστε την Smartbnb…..

Eίμαστε η μοναδική πλατφόρμα που προωθεί το ακίνητο σας ταυτόχρονα σε 50+ κανάλια όπως Homeaway, Booking.com, Tripadvisor, Agoda…. Ακόμα και οι πελάτες μας που διαχειρίζονται μόνοι τους τα ακίνητα στο airbnb έχουν δει και 100% αύξηση στις κρατήσεις από την δυναμική προβολή μας!

Smart Pricing

To 60% του κέρδους ενός ακινήτου είναι η τοποθεσία και το 40% ορίζεται από την στρατηγική τιμολόγησης. Τα μοντέλα δυναμικής τιμολόγησης της smartbnb ενημερώνουν τις τιμές στο Aibnb σε καθημερινή βάση με στόχο την βελτιστοποίηση της απόδοσης και της κατάταξης του ακινήτου σαςΤο 60% το

Smart Guest Management

Η βραχυπρόθεσμη μίσθωση παράγει 50-100% περισσότερα έσοδα από την μακροπρόθεσμη. Παρέχει επίσης στον ιδιοκτήτη την ευελιξία να χρησιμοποιεί το ακίνητο και για δική του χρήση για ορισμένα διαστήματα. Απαντούμε σε ερωτήσεις των επισκεπτων του airbnb 24X7 και σε λιγότερο απο 60 λεπτά – διαχειριζόμαστε επαγγελματικά τα reviews και τα resolutions στο Airbnb

Smart Multi Channel

Η προβολή του ακινήτου σε περισσότερες από 50 διεθνεις πλατφόρμες διασφαλίζει extra εισόδημα 100%! To κλειδί είναι το κορυφαίο σύστημα multi-channel το οποίο προωθεί δυναμικά το ακίνητο σας σε εκατομμύρια επισκέπτες μέσω airbnb, booking, homeaway, tripadvisor, flipkey, expedia αλλά και σε πολλές άλλες πλατφόρμες

Smart Payments

Γνωρίστε την μοναδική υπηρεσία επεξεργασίας πληρωμών που περιλαμβάνετε στη διαχείριση μας. Όλες οι πληρωμές σας και από τα 50+ κανάλια προβολής εκκαθαρίζονται σε wallet κάτω από τον εταιρικό μας λογαριασμό στο UK. Επιπλέον, σας στέλνουμε χρεωστική κάρτα Mastercard για να έχετε πρόσβαση στα χρήματα σας 24Χ7 και να κάνετε αναλήψεις από οποιοδήποτε ATM στην Ελλάδα!

Smart Reporting

Σας παρέχουμε πλήρη διαφάνεια των κρατήσεων και αναλυτικά στοιχεία για το προφίλ του ενολικιαστή, τα contact details…. και αναλυτικά το ποσό κράτησης πριν και μετά τις προμήθειες