Καλαβρυτα 2018 Airbnb report

AIRBNB MANAGEMENT

7/1/20241 min read

Καλάβρυτα : Η γραφική Κωμόπολη

Το φυσικό τοπίο, τα ορεινά χωριά και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων είναι χαρακτηριστικά που όπως φαίνεται από τη ζήτηση καταλυμάτων, λατρεύουν καλοκαιρινοί και χειμερινοί επισκέπτες. Σε απόσταση μόλις λίγων ωρών από την Αθήνα και ακόμη λιγότερο από την Πάτρα, είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και των χειμερινών σπορ.
Με ετήσια μέση τιμή ενοικίασης σπιτιού ανά βραδιά στα 80€ αποδεικνύεται πως είναι περιζήτητος και αγαπημένος προορισμός, με τα σπίτια (όλων των τύπων) στα μεγαλύτερα υψόμετρα να κυμαίνονται μεταξύ 133€-183€/βραδιά ενώ αυτά στους πρόποδες να φτάνουν μέχρι και 83€ τη βραδιά κατά μέσο όρο. Την τιμή επηρεάζει φυσικά ο αριθμός των δωματίων και των κρεβατιών , παραδείγματος χάρη ένα σπίτι μίας κρεβατοκάμαρας έχει ετήσια μέση τιμή μίσθωσης 46€/βραδιά ενώ ένα σπίτι τριών έχει 127€ τη βραδιά. Αντίστοιχα, ένα κατάλυμα με 3 κρεβάτια ανέρχεται στα 179€ τη βραδιά κατά μέσο όρο ενώ, ένα με 6 στα 75€ τη βραδιά.
Κορυφαία προσέλευση σημειώνεται τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο, κατά τους οποίους λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο και ο κόσμος καταφτάνει με τα σκι για να κατέβει ακόμα και τις πιο δύσκολες πίστες. Ενδεικτικά η μέση τιμή ενοικίασης ενός δίκλινου σπιτιού εκείνη την περίοδο ανέρχεται στα 110€ και 122€ τη βραδιά αντίστοιχα, ενώ κατά την ίδια περίοδο η μέση τιμή ενοικίασης ενός τετράκλινου σπιτιού ανέρχεται στα 163€ και 174€ αντίστοιχα. Πρωτεύον παράγοντα παίζει φυσικά και η αξιολόγηση των πελατών, στατιστικά η μέση τιμή των καταλυμάτων με 5 αστέρια, είναι η διπλάσια αυτών με 4.5 αστέρια (71€/βραδιά έναντι 35€/βραδιά), για αυτό αν είστε φιλόξενος οικοδεσπότης, με διάθεση και ένα άνετο κατάλυμα να είστε σίγουρος πως η αξιολόγησή σας από τους πελάτες θα σας ανταμείψει ανάλογα.

Ωστόσο και τους καλοκαιρινούς μήνες εκδηλώνεται υψηλό ενδιαφέρον, αφού ο ζεστός καιρός επιτρέπει στους επισκέπτες να διασχίσουν το φαράγγι πλάι στο ποτάμι και τους ορεινούς όγκους, είτε με τα πόδια είτε με τον οδοντωτό, του οποίου η γραμμή είναι μία από τις έξι διασημότερες στον κόσμο. Η μέση τιμή μίσθωσης για την καλοκαιρινή περίοδο ανέρχεται στα 106€/βραδιά για ένα δίκλινο, με τα επιμέρους στοιχεία, όπως η απαγόρευση τσιγάρου ή κατοικίδιων να αυξομειώνουν ελαφρώς την τιμή αυτή.
Κόσμος καταφτάνει στα Καλάβρυτα και το φθινόπωρο, όπου η κωμόπολη και τα γύρω χωριά χαρακτηρίζονται από μία πιο ρομαντική αύρα, καθώς το ορεινό τοπίο αλλάζει δραστικά. Η βροχόπτωση αυξάνεται κατά πολύ, η θερμοκρασία πέφτει και αρχίζουν να διακρίνονται τα πρώτα λευκά σημάδια στις κορυφές των βουνών. Την εποχή αυτή οι τουρίστες αναζητούν σπίτια του Airbnb με ζεστασιά και αίσθηση καταφυγίου. Ενδεικτικά η μέση τιμή ενός δίκλινου ανέρχεται στα 97€/βραδιά.
Ανεπιφύλακτα τα Καλάβρυτα είναι αγαπημένος προορισμός των επισκεπτών, όποια εποχή και αν προτιμούν να ταξιδεύουν. Γίνετε και σεις οικοδεσπότης Airbnb και υποδεχτείτε τους οποιαδήποτε περίοδο, προσφέροντας ένα άνετο κατάλυμα για την αναψυχή τους.

Πόσο Αξίζει το Σπίτι σας στο Airbnb? Επισκεφθείτε το smartbnb.gr για να μάθετε!

Γνωρίστε την Smartbnb…..

Eίμαστε η μοναδική πλατφόρμα που προωθεί το ακίνητο σας ταυτόχρονα σε 50+ κανάλια όπως Homeaway, Booking.com, Tripadvisor, Agoda…. Ακόμα και οι πελάτες μας που διαχειρίζονται μόνοι τους τα ακίνητα στο airbnb έχουν δει και 100% αύξηση στις κρατήσεις από την δυναμική προβολή μας!

Smart Pricing

To 60% του κέρδους ενός ακινήτου είναι η τοποθεσία και το 40% ορίζεται από την στρατηγική τιμολόγησης. Τα μοντέλα δυναμικής τιμολόγησης της smartbnb ενημερώνουν τις τιμές στο Aibnb σε καθημερινή βάση με στόχο την βελτιστοποίηση της απόδοσης και της κατάταξης του ακινήτου σαςΤο 60% το

Smart Guest Management

Η βραχυπρόθεσμη μίσθωση παράγει 50-100% περισσότερα έσοδα από την μακροπρόθεσμη. Παρέχει επίσης στον ιδιοκτήτη την ευελιξία να χρησιμοποιεί το ακίνητο και για δική του χρήση για ορισμένα διαστήματα. Απαντούμε σε ερωτήσεις των επισκεπτων του airbnb 24X7 και σε λιγότερο απο 60 λεπτά – διαχειριζόμαστε επαγγελματικά τα reviews και τα resolutions στο Airbnb

Smart Multi Channel

Η προβολή του ακινήτου σε περισσότερες από 50 διεθνεις πλατφόρμες διασφαλίζει extra εισόδημα 100%! To κλειδί είναι το κορυφαίο σύστημα multi-channel το οποίο προωθεί δυναμικά το ακίνητο σας σε εκατομμύρια επισκέπτες μέσω airbnb, booking, homeaway, tripadvisor, flipkey, expedia αλλά και σε πολλές άλλες πλατφόρμες

Smart Payments

Γνωρίστε την μοναδική υπηρεσία επεξεργασίας πληρωμών που περιλαμβάνετε στη διαχείριση μας. Όλες οι πληρωμές σας και από τα 50+ κανάλια προβολής εκκαθαρίζονται σε wallet κάτω από τον εταιρικό μας λογαριασμό στο UK. Επιπλέον, σας στέλνουμε χρεωστική κάρτα Mastercard για να έχετε πρόσβαση στα χρήματα σας 24Χ7 και να κάνετε αναλήψεις από οποιοδήποτε ATM στην Ελλάδα!

Smart Reporting

Σας παρέχουμε πλήρη διαφάνεια των κρατήσεων και αναλυτικά στοιχεία για το προφίλ του ενολικιαστή, τα contact details…. και αναλυτικά το ποσό κράτησης πριν και μετά τις προμήθειες